Box of Kings: eigenheid, lef en bevlogenheid

Zondag: 14:00 – 15:00

De door de voormannen Chris Hordijk en Jeroen Doppen opgerichte band Box of Kings brengt eigenheid, lef en bevlogenheid naar het podium. Ze halen je dichtbij en blazen je omver.

De band grijpt je bij de strot, laat je alle hoeken van de zaal zien en vergeet ondertussen niet je af en toe zachtjes toe te fluisteren tijdens de reis door het ijzersterke repertoire. Keer op keer weten ze het publiek voor zich te winnen door hun aaneengesloten set. Geen optreden is hetzelfde want muzikaliteit staat hoog in het vaandel. Dus is er veel ruimte voor improvisatie, waardoor het verhaal van Box of Kings iedere keer anders en beter wordt verteld. Maar altijd is het rauw, dynamisch, krachtig, gedreven en bovenal authentiek.

De band laat zich niet makkelijk in een hokje plaatsen. Mocht je dat toch willen, denk dan rauwe 70s rock met energieke bluesrock-invloeden en hier en daar psychedelische elementen. Geen samples, midi of sequencers. Alles is echt: drums, gitaar, bas en de vocalen. Echte muziek door echte muzikanten, puur en echt, zoals je dat te weinig hoort. Daarmee wisten ze zich in korte tijd in de kijker te spelen.

Box of Kings trekt de aandacht en houdt hem vast!