MOLENHOEKDAG

Praktische informatie

Het Molenhoeks Open Jeu de Boules-toernooi wordt op zondagmiddag tussen 12:30 en 16:00 uur gespeeld op het Meulenveld. Aanmelden kan voor een klein prijsje (rond de €5,-, afhankelijk van het aantal deelnemers) en kan vanaf 12:00 uur bij de stand op het Meulenveld.

Over het toernooi

Sinds jaar en dag wordt op de zondagmiddag op de Molenhoekdag een Jeu de Boules-toernooi georganiseerd. We hebben speciaal voor u uitgezocht hoe ver het al terug gaat. Volgens ingewijden is dat al zo'n 30 jaar. Jac van de Hove en Hans Meijs zijn er mee begonnen en daarna hebben Hans Rikken en Harrie Backhaus het verder uitgebouwd. Een kleine 20 jaar geleden hebben wij (Gertjan & Desiree Steendam, geholpen door buurtgenoten) het geheel georganiseerd. In de loop der jaren is de locatie een aantal keren veranderd. Het toernooi is begonnen op het veldje aan de Singel (waar nu huizen staan). Daarna speelde men naast de kerk, toen op het veldje achter De Wieken, één jaar in de Kuil, twee jaar op het veldje bij de flats en de laatste jaren op de vaste plek op het gras van het Meulenveld.

De zondagmiddag is voor een deel bedoeld voor de Molenhoekse jeugd. Het Jeu de Boules is daarentegen een 18+ toernooi dat gekenmerkt wordt door plezier en gezelligheid. Maximaal 20 koppels, verdeeld over 4 poules, strijden tussen 12:30 en 16:00 uur om de fel begeerde titel van kampioenen "Open Molenhoekse Jeu de Boules-kampioenschappen". In de afgelopen jaren hebben we één keer een koppel te weinig gehad, maar de rest van de jaren waren we 'uitverkocht'. Accepteerden we in het begin nog aanmeldingen in het voorbijgaan op zaterdagavond tijdens het muziekspektakel; al snel bleek dat deze aanmeldingen, met name gedaan na 22.00 uur 's avonds, de volgende dag niet echt binnengedrongen bleken zijn. Dat gaf natuurlijk onrust, vandaar dat tegenwoordig de aanmeldingen alleen mogelijk zijn vanaf zondag 12.00 uur, bij de kraam van het Jeu de Boules op het Meulenveld. Hier geldt: wie het eerst komt, gaat voor. In principe proberen we als organisatoren ook mee te doen, maar we maken 'graag' plaats als er te veel aanmeldingen zijn.

De ondergrond van de locatie zorgt - soms tot ergernis van een fanatieke deelnemer - voor een grote mate van toeval als de boules goed vallen/rollen. De afmetingen van de banen kloppen niet en de plaats van waar gegooid wordt is veel te breed. De spelers nemen zelf hun Jeu de Boules ballen mee of lenen ze gewoon (met toestemming) van andere spelers. Kortom, het is allemaal niet zo serieus (en elk jaar leggen we weer aan hele serieuze toeschouwers uit dat we dat ook echt zo willen houden!).

Door het enorme gezellige spelpeil en de vele toeschouwers die meegenieten van de spannende wedstrijden, is het "Molenhoeks Open Jeu de Boules toernooi" een traditie om ieder jaar echt weer naar uit te kijken. U bent van harte welkom!